Syrianska/Arameiska F G

Kryss när GaFF tappade tvåmålsledning

Hemmamatch på det fina gräset när Syrianska kom på besök. Ett välbekant motstånd där det brukar bli speciella matcher.

FÖRSTA HALVLEK
Vi tar tag i den klassiska taktpinnen direkt. Bra passningsspel, bra presspel och det mesta av spelet pågår på motståndarnas planhalva. Det blir några halvchanser innan vi får en hörna i minut 15. Den rensas lite halvt ut till Manne som drar till ett pressat skott i bortre, 1-0! Mannes första mål i GaFF.
7 min senare så får Syrianska en frispark en bit in på våran planhalva. Dom slår ett slags inlägg över våran backlinje och Hirmiz smiter in bakom Affe och placerar in 1-1! Syrianskas enda skott på mål i första halvlek.
Vi fortsätter dock att spela bra även om den sista passningen inte riktigt sitter. I minut 38 så rullar vi riktigt fint och Martin lägger ut bollen till Johan som sätter fart och slår ett perfekt inspel till Effe som rakar in bollen, 2-1!
Vi får en hörna sista minuten av halvleken. Mackans boll skarvas av Affe och Ture skarvar i sin tur bollen i mål, 3-1! Fint mål även det.

ANDRA HALVLEK
Vi hade i paus pratat om att i stort sett fortsätta spela vårat spel. Tyvärr så gör vi inte det utan börjar stressa och slå mycket långt och högt. Vi blir mycket mer tama i pressen dessutom. Det är ärligt talat en dålig, tempofattig fotbollsmatch som utspelar sig i andra halvlek. Båda lagen utbyter chanser och vi har lite flyt stundtals att det inte ringer, Philip gör också ett par bra räddningar. Glenn har en möjlighet, Effe skjuter i utsidan av stolpen, Henke har ett läge på nick ensam framför mål och Mackan är så nära att tåa in Larssons inspel.
Men vi avgör tyvärr inte matchen. Syrianska har 13 hörnor i matchen och på en av dom nickar Gabriel helt ohotad in bollen från nära håll, 3-2!
Ännu mera stressat nu. Pierre dribblar i straffområdet och hade fått straff när Lowe är på honom men istället forsätter han och drar upp bollen i bortre krysset, 3-3!
Detta med en minut kvar av ordinarie tid. Vi hinner få årets mest oklara utvisning också när Johan får sitt andra gula på bänken efter att "ha gestikulerat". Det blir många varningar i div.6 om det ska varnas för detta.

SAMMANFATTNING
Oerhört surt poängtapp då vi leder så långt in i matchen. Det är som att vi går in efter paus och direkt vill försvara vår ledning istället för att bara fortsätta spela så som uppenbarligen har funkat i första halvlek. Vi har motvind i andra halvlek men det är inte därför vi slutar spela.
Dock så får vi ta med oss att första halvlek är våran bästa i år. Riktigt fin insats där och imponerande att kunna spela så bra fotboll redan trots att vi har såpass få matcher ihop, mycket lovande.
Kul att se att flera GaFF-gubbar är på matchen och stöttar och extra plus till Andreas som löser alla bollar efter matchen.

Matchens GaFFlar:

Henke: Vinner i stort sett alla dueller och bidrar med en för GaFF unik spelstil. Smarta beslut och fina framspelningar. Dominerar stundtals.

Johan.C: Visat fina takter på träning och tog med sig det in i match. Slutar aldrig att utmana och forsar fram på kanten och en fin ass till 2-1. Tyvärr en obegriplig utvisning men en riktigt inspirerad insats.

Mackan: Gör ett otroligt jobb i presspelet och vaskar fram en massa möjligheter till laget. Trygg med bollen och ger laget möjlighet att vila. Det bästa av allt är att han har ännu mer att ge.